Αγαπητέ αναγνώστη, το site του κολάζ δεν υποστηρίζει ακόμη κινητά και tablets.
Σύντομα όμως θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές!
Μέχρι τότε, θα το βρεις ανανεωμένο στο desktop ή το laptop σου.

του Αριστείδη Γεωργίου

Bienvenidos damas y caballeros. Καλώς ήλθατε στο τεύχος το «λατινικόν». Μπήκε ο Ιούνιος και δεν τον πήραμε χαμπάρι. Κοντομάνικα και σηκωμένα μπατζάκια, καπέλα και αντιηλιακές κρέμες. Ιδρώτας και σάλσα στις καλοκαιρινές πίστες. Ποιος δε δοκίμασε να ακολουθήσει τα βήματα και ποιος δε δοκίμασε να ρίξει την όμορφη την κοπελιά με μια θρασύτατη- συνήθως αποτυχημένη- στροφή στο ρυθμό της σάμπα και της ρούμπα; Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, δοκιμάστε το. Το κορίτσι ίσως το χάσετε ή το αγόρι αντίστοιχα αλλά αυτό που μετράει είναι η εμπειρία.

Λατινική Αμερική. Κούβα, Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό και ούτω καθεξής. Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, με αυτούς τους λαούς μοιάζουμε πολύ. Είναι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ, ρούμι κατά προτίμηση και διασκεδάζουν τα προβλήματά τους. Είναι άνθρωποι που φιλιούνται και αγκαλιάζονται. Δεν είναι κρυόκωλοι και κρατάνε ισχυρούς δεσμούς με τις οικογένειές τους. Διαβάστε τον αγαπητό μουσικό Yoel και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Το τεύχος αυτό μας βγήκε λιγάκι μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο στην ψυχή. Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας. Βάλτε ένα δροσερό κοκτεϊλάκι να γίνεται και πιείτε το στην υγειά μας (και στης αχάριστης).

Καλή ανάγνωση.
Α.Γ.