Αγαπητέ αναγνώστη, το site του κολάζ δεν υποστηρίζει ακόμη κινητά και tablets.
Σύντομα όμως θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές!
Μέχρι τότε, θα το βρεις ανανεωμένο στο desktop ή το laptop σου.

του Αριστείδη Γεωργίου

IsThisForReal?

(Αν το διαβάσεις με κατάλληλο τονισμό,
ακούγεται σαν "Editorial")

Νέο τεύχος, νέα πλατφόρμα, ίδια άτομα, ίδιοι κανόνες. Μπορεί να τρέξαμε, να ιδρωκοπήσαμε, να αργήσαμε και να “πηδήξαμε” ένα τεύχος, αλλά τα καταφέραμε. Είμαστε πάλι στις οθόνες σας με ένα τεύχος τόσο διαφορετικό, αλλά συνάμα και τόσο ίδιο. Το κέφι παραμένει αμείωτο και εγώ εξακολουθώ να γράφω το ίδιο ανόητα και ανεμελιάρικα εντιτόριαλς. Και επειδή έτσι μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα, παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από το εντιτόριαλ του πρώτου - πρώτου δοκιμαστικού ακόμα τεύχους.

Το μαράζι του “αρχισυντάκτη”
(και πώς το παίζει μούρη γράφοντας με τσαχπινιές ένα “editorial”).

Δοκιμή. Τεύχος μηδέν.
-1, 2, τέστ, τέστ.
-Ακούγομαι;
-Τσεκ.
-Ναι; Ωραία.

Ξεκινάμε λοιπόν. Κολάζ. Απόψεων, ιδεών, συναισθημάτων, συντακτών, σχεδιαστών και σκιτσογράφων. Όλοι αυτοί, για αυτό τον μήνα παίζουν με τον χορό. Τον επόμενο με κάτι άλλο. Ο καθένας στον τομέα του σχεδόν ειδικός ή χομπίστας. Ίσως εραστής ή ερωτύλος. Λίγη σημασία έχει. Σκέφτομαι και γράφω. Έκθεση ιδεών. Αρθρογραφία.

Πόσοι ευτραφείς δεν έχουν γράψει άρθρο για το πώς θα κάνετε κοιλιακούς σε 2 εβδομάδες και πόσες κυρίες με All Star για το πώς περπατάνε γόβες στην πασαρέλα. Το έπιασες ; Κράτα το. Χαλάρωσε και απόλαυσε την πλοήγηση.

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησαν όλα, πάνω κάτω 11 μήνες νωρίτερα. Άντε και χρονίζουμε σε λίγο. Τέλος πάντων, αρκετά με τα συναισθηματικά. Στο θέμα μας.

Σούπερ ήρωες λοιπόν, θέμα επίκαιρο, μιας και όλοι μας αναζητούμε έναν από δαύτους για να μας βγάλει από την δύσκολη θέση, αλλά και ανεπίκαιρο, μιας και σκοπεύαμε να το κυκλοφορήσουμε τον περασμένο μήνα, λόγω απόκρεων. Εν τέλει και χωρίς πολλά πολλά, αποφασίσαμε να μην το “παντελονιάσουμε” το θεματάκι, όπως θα έλεγε και ο κύριος Φρανσίς, διότι είχαμε κάνει κόπο και θα ήταν άδικο προς όλους. Δημοκρατική στ’ αλήθεια απόφαση αυτή τη φορά. Γιατί έτσι μας αρέσει. Ας καταλάβουμε λοιπόν πως είμαστε όλοι σούπερ ήρωες για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας, διότι μόνο έτσι θα ξεκολλήσει αυτή η κοινωνία και μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Με την γκρίνια δεν γίνεται τίποτα. Σνίφ, κλάπς, λύγμ. Μόλις έπεσε λίγο τυρί από το στόμα και γέμισε η μπλούζα μέχρι τα μπατζάκια.

Άντε καλώς ήλθατε και πάλι στο “Κολάζ” και καλή σας διαμονή. Δροσερά, ανοιξιάτικα και μυρωδάτα φιλιά.

Καλή ανάγνωση.
Α.Γ (και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε).